Хасково

Обвиненият в двойното убийство се страхува от отмъщение, остава в ареста

Хасковският окръжен съд остави в ареста 55-годишният Живко Йорданов, обвинен в убийството на 33-годишния Цанко Ганков и 54-годишния му баща Кольо Шелев.

Както Haskovo.info писа, убийството бе извършено в периода 17 – 18 декември 2016 г. в ивайловградското село Брусино. След това Йорданов се е опитал да укрие уликите и избягал в Гърция, където е задържан. Той е бил предаден на българските власти на 19 март 2018 г. въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Хасково. Направил е признания и не е отрекъл участието си в престъпното деяние, като заявил, че бил провокиран от двете жертви.

Йорданов заяви пред съда, че се страхува от отмъщение и поиска домашен арест.

Хасковските магистрати го оставиха в ареста заради опасността да се укрие или извърши друго престъпление. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 15 до 20 г. или доживотен затвор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button