Любопитно

И бивш министър на концерта за 90 г. от рождението на Александър Танев в Хасково

Бившият министър на образованието и науката проф. Тодор Танев бе на снощния концерт в хасковския театър „Иван Димов“ по повод 90-годишнината от рождението на композитора Александър Танев. Професор Танев е син на композитора.

За концерта пристигна и съпругата на Танев, Румяна Танева, дъщерята на композитора проф. Борислава Танева, която изпълни на пиано пиеси от цикъла на баща си „Легенди за България“. В началото бе открита изложба за композитора, подредена от художника Орлин Атанасов. Кметът Добри Беливанов поздрави семейството на композитора и им подари плакети.

Камерният оркестър с диригент Цанислав Петков пък се представи с концерт от композитора. Последва филм за живота и творчеството на Александър Танев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
евалла бе кмете
евалла бе кмете
22.03.2018 12:26 12:26

Кмета не пропуснал да удари една снимка с „високия“ гост. Така си я кара тази старост този объркан човек. Дай боже всекиму . Само че какво разбира магарето от духова музика никой не споменава.

музикант
музикант
22.03.2018 13:00 13:00

Що да не се снима кмета? Домакин е на този концерт-посрещнал гостите, поздравил ги . Областния ако беше щеше да се обърне ли? Само чака кмета да не успее да иде някъде и веднага се е пласирал с речи, букети, пози. Аман бе разбрахме, че ще е кандидата за кмет на ГЕРБ но ако може да изтрие от съзнанието на хората прякора си дето е обратно на „умното“. Прякорите не са случайни

Не вярвам
Не вярвам
22.03.2018 14:33 14:33

Не вярвам да си истински музикант. Много си злобен. Пък дядо пенсионер не спря да се излага. То освен на такива места, другаде едва ли можем да го видим. Крие се от народната любов.

Анонимен
Анонимен
22.03.2018 16:37 16:37

Беливанов е най-некадърния кмет на Хасково, пълен смешник, инатлив дъртофелник

Възхитен
Възхитен
22.03.2018 20:36 20:36

Адмирации за Община Хасково, че така тържествено почете нашия именит съгражданин Ал. Танев. Чест прави на кмета, че лично поздрави съпругата и децата на композитора. Благодарности и на всички участници в концерта. Беше запомняща се вечер!

Анонимен
Анонимен
22.03.2018 20:44 20:44

къде е бат жоро

Back to top button