Любопитно

Ивайло Балабанов в нов литературен сборник в Чикаго

Поетът Ивайло Балабанов е сред българските автори от 10 страни и 4 континента, включени в новия литературен сборник „Читател до поискване“.

Той е съставен от редакционния екип на Българския информационен портал в Чикаго и приятели. Инициативата е подкрепена от Генералното консулство на България в Чикаго.

Новата книга със стихове и разкази бе представена най-напред във Велико Търново. Литературни премиери ще има също в Чикаго и София.

„Читател до поискване“ ще стигне и до Конгресната библиотека на САЩ. Това ще стане вероятно в навечерието на 24 май, когато нова партида от български книги ще бъде дарена на тази библиотека от наши дипломати.

Стихове на Ивайло Балабанов ще прозвучат на литературна вечер на 28 март в двора на къщата музей „Пейо К. Яворов“ в София. Там Националният литературен музей организира отбелязването на 131 години от рождението на Димчо Дебелянов.

Ивайло Балабанов е носител на Националната литературна награда „Димчо Дебелянов“ – 2016 г. От 2015 г. отличието се връчва на всеки две години на „Дебелянови вечери“ – част от летните културни празници „С Копривщица в сърцето“, под патронажа на Дирекция на музеите и община Копривщица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Лилия Кирил Линкова
Лилия Кирил Линкова
26.03.2018 9:26 9:26

Ивайло Балабанов е любимият автор на България. Нека бъде четен и на петте континента на Земята. Отдавна съм един от неговите ЧИТАТЕЛИ до ПОИСКВАНЕ.

Back to top button