Хасково

Хемодиализата получи дарение, в отделението започна ремонт

Телевизор, 6 апарата за кръвно, два електронни кантара и 50 чаршафа дариха на хасковската Хемодиализа от парламентарната група на БСП в лицето на депутатите от региона Никола Динков и Виолета Желева.

Динков обясни, че наскоро в парламентарната група се е получило писмо от пациент в Хемодиализата, който се е оплакал, че ги карат да си носят чаршафи и апарати за кръвно. По тази причина депутатите решили да направят дарение. Желева посочи, че от парламентарната група ще продължат да помагат на болниците. Средствата са от специален фонд на парламентарната група, предвиден за подобни каузи.

Болница

Изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов благодари на дарителите и съобщи, че в отделението вече е започнал ремонт. Изгражда се стая за спешна хемодиализа, предвижда се и втора, както и ремонт на помещението, където са пациентите. Има и два нови диализни апарата. В отделението се грижат за 58 болни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аз
аз
27.03.2018 14:34 14:34

чаршаВа?!?! верно

Анонимен
Анонимен
13.04.2018 16:14 16:14

Кадеса те зи 50 чаршафа ас ни то един несам видял ве че сам 10 го дини на диализа нося си от вкъщи чаршав и всички останали ня ма дори и средни игли за бо де не на фистолите ве че 3 месеца.

Back to top button