Хасково

БСП прави подписка за лошата и скъпа вода в Хасково

Хасковската организация на БСП заедно с Федерацията на потребителите започва подписка за водата в Хасково. Все още не е ясно с какви искания ще бъде тя и към кого ще бъде адресирана.

Пред Haskovo.info от партията обясниха общо, че подписката ще касае подобряването на качеството на водата и нейната висока към момента цена. Исканията ще могат да бъдат подкрепени през април като допълнително ще бъде съобщено къде и как.

От БСП припомнят, че пролемът със забранената за пиене и готвене вода е от края на 2016 година, когато са отчетени високите стойности на уран и алфа активност. Повече от година институциите си прехвърлят топката и не е ясно кой скри от гражданите лошото състояние, пишат от БСП в позиция, изпратена до медиите.

От партията изразяват недоволство и срещу управленския хаос, създаден от ГЕРБ с таксите за детски градини в Хасково. Решението на общинския съвет за такса от 1 лев на ден, което според общината има различни тълкувания създало изкуствено напрежение между родителите и ръководствата на детските градини. Самото решение е гласувано и от съветниците на БСП, а на въпрос на Haskovo.info защото тогава се възмущават от случващото се беше посочено, че те са за по-ниски такси за детските градини.

В позицията на партията се изказва морална подкрепа за протестиращия медицински персонал в системата на образованието в Хасково.

Управленският модел на ГЕРБ на национално и местно ниво ежедневно заличава границите между отделните власти, се казва в позицията на БСП. Те декларират готовност за „решително противопоставяне с търпението на гражданите и на порочния модел на управление“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кака Кури
кака Кури
28.03.2018 14:31 14:31

и какво като направи подписка? подписката за филтър да чисти урана ли ще я ползват. Айде всички на дрегера че ми писна от червени бабички и пияни чичковци

0001
0001
28.03.2018 15:06 15:06

Отчаян опит на БСП да спечелят следващите избори!!!!!!!!!!

Репортер
Репортер
28.03.2018 15:27 15:27

Ама кой точно е БСП – Хасково?!? И къде беше по време на кумгейт? В общинския съвет гласуват заедно с тия, срещу които събират подписка. Явно от централата са ги накарали да имитират дейност. Сигурно предварително са се обадили на приятелчетата да се извинят за подписката срещу тях.

Сканди
Сканди
28.03.2018 18:22 18:22

Само скандали търсят.Подписка вода не чисти и общинска хазна не пълни.

Безпартиен
Безпартиен
29.03.2018 7:24 7:24
Отговор до  Сканди

Ще се надяваме поне да бъде намалена ! Не съм фен на БСП но ги подкрепям за искането ! Не може вода която няма никакви качества кубика и да е 3 лв

Sченге
Sченге
28.03.2018 19:46 19:46

Според всички по горе пишещи,кой чисти вода Делянчо Добрев ли?
Простотия и селяния …

Една
Една
29.03.2018 0:05 0:05

Първото и адекватно решение , което трябва да се вземе е драстично намаляне на цената на „питейната“ вода , защото не е питейна и основното човешко право на достъп до такава!!! Незнам защо гражданите си мълчим и чинно плащаме цена , която държавата теябва да ни плаща , понеже както казах не ни осигурява нормална и годна за пиене и готвене вода ? Подписки, протести без значение кой е инициатора трябва да има и всички трябва да изискваме основните си права !!!
А БСП-то , че гледат само да човъркат и лаят…..

Анонимен
Анонимен
29.03.2018 10:32 10:32
Отговор до  Една

А какво и е на водата бе смешник????????Още ли вярваш на ГЕРБ за урана????????Ами носи кат хамалин в туби щом си толкова вярващ????????

Back to top button