Хасково

Съветник напусна сесията. Засипаха Беливанов с въпроси за водата, детските градини и заплатите на медсестрите

Общинският съветник от „Коалиция за Хасково“ Светослава Стоянова напусна заседанието на общинския съвет.

Това стана след като мнозинството отхвърли предложението на Коалицията решенията на общинския съвет и протоколите – кой как е гласувал, да се оповестяват публично чрез публикуване в официалния сайт на местния парламент, освен в случаите, когато съдържат държавна тайна. Стоянова отправи обвинения в липса на прозрачност и напусна заседанието. По-късно стана ясно, че от Коалицията отново ще внесат докладната.

Иначе, съветниците приеха исканото вдигане на заплатите в „Екопрогрес“ с 50 лв. и Наредбата за финансиране от собствените приходи на община Хасково на общински културни институти, общински читалища, местни културни организации и творци. С нея се разпрделят 150 000 лв., заложени в бюджета за култура. Основният текст на наредбата може да се прочете ТУК.

В края на заседанието съветници засипаха кмета Добри Беливанов с въпроси. Иван Станчев от БСП попита защо се бави разрешаването на проблема с урана в хасковската вода и до къде е стигнало изграждането на новите кладенци и двата водопровода, за които бяха отпуснати близо 2 млн. лв. от правителството.

Сесия

Беливанов отговори, че 4 от кладенците са готови, като е отправено искане за въвеждане в експлоатация. Отворени са поръчките за останалите кладенци и водопроводите. Кметът посочи, че процедурата е тромава и срокът за изпълнението е удължен до октомври. Всеки месец се изпращала информация до МРРБ.

Съветници попитаха защо не е готов водопроводът на улица „Бачо Киро“ и защо не се ремонтира улица „Пещера“.

Деян Янев от „Реформаторски блок“ попита защо от общината казват, че няма пари за медицинските сестри. Той посочи решение на правителството и изчисли, че заплатите на 16-те медици по училищата в общината могат да бъдат 1148 лв. Янев предложи директорките на детските градини да разполагат с бюджетите, за да се реши проблема със заплащането на медсестрите в яслите.

Гергана Янева от ГЕРБ попита кмета защо не се прилага влязлото в сила решение на общинския съвет за облекчение за детска градина от 1 лв. на ден.

Беливанов посочи, че има поместена наредба и не е нужно той да издава заповед. Той заяви, че общинският съвет трябва да разтълкува решението на директорките и как те да го прилагат.

Ели Костова от БСП изрази притесненията от името на всички директорки, които още чакат указания с какви финансови документи да събират таксите от 1 април.

Георги Пеев от „Коалиция за Хасково“ попита колко пари ще трябва да плати родител, чието дете е било на градина 20 дни през март. Той не получи отговор на този въпрос.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
30.03.2018 12:47 12:47

Тия мръсни ГЕРБАРАСТИ нъл бяха за ПРОЗРАЧНОСТ!!!
М.МА ИМ ДА Е.А СГАН!!!

кака Мара
кака Мара
30.03.2018 14:08 14:08

Всички ГЕРБЕРИ в БЕЛЕНЕ на боб чорба и сухари!!!!
Изр.ди мръсни!!!

ВБЕСЕН КАУНЬ
ВБЕСЕН КАУНЬ
30.03.2018 14:11 14:11

Гадове са тия ГРОБАРИ!!Нъл Боко и Цецо казаха,че са ПРОЗРАЧНОСТ!!!!
ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА КМЕТ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!!!
ВЕДНАГАААААААААА!!!

Цвятко
Цвятко
30.03.2018 14:16 14:16

Беливанов е препариран,мумифициран дъртак!!
Кво изобщо го питат,мозъка му е атрофирал!!!!

ИЗБИРАТЕЛЯТ
ИЗБИРАТЕЛЯТ
30.03.2018 14:18 14:18

Избори!!!
ИЗБОРИ!!!
Избори!!!
ИЗБОРИИИИИИИ!!!!!!!

не сте информатори а манипулатори
не сте информатори а манипулатори
30.03.2018 14:35 14:35

при положение че се обсъждат въпроси за водата и за децата не знам само защо ме занимавате с това че една жена си тръгнала от заседанието. ами да не й плащат щом се е фръцнала. това не е обществено важен въпрос. много сте тенденциозни. в нета поне информират. тук ни натрисат нечии интереси. по точно на бившия кмет сега възрожденец.

ДО: не сте информатори а манипулатоби
ДО: не сте информатори а манипулатоби
30.03.2018 15:16 15:16

Айдеее поредния ГЕРБЕРАСТ СИ!!!
ЛИЗАЧ НА ДЕЛЯНОВАТА ТРЪТКА!!!
М.МА ТИ ГЕРБЕБСКА!!!
МАРШ ДА ЛИЖЕШ Г.ЗА НА ДЪРТИЯ БЕЛИВАНОВ!!!

И АЗ ДО: не сте информатори а манипулатори
И АЗ ДО: не сте информатори а манипулатори
30.03.2018 15:21 15:21

Тръгнала си е защото вашите от ГРОБ са отказали да публикуват протоколите от заседанието на Общ.съвет!!!Да не им гледат резилите хасковлии.
Ясно,ли ти стана бе ГЕРБЕРСКА ПОДЛОГО!!!

Нбм
Нбм
30.03.2018 15:31 15:31

Конкурса за секретар върви с пълен провал откъм качества на допуснатите до интервю. Както и самото управление.

Салимето
Салимето
30.03.2018 16:12 16:12

Вие си избрахте ГРОБАРИТЕ!!!
ХА СЕГА ИМ ЯЖТЕ ГОМНАТА!!!!

Анонимен
Анонимен
30.03.2018 18:44 18:44

Родителите които имат деца в детските градини на гр. Хасково ,разбраха ли че ще плащат толкова парички колкото са плащали до сега.

Back to top button