Хасково

Близо 900 на произвола на съдбата заради липсата на пулмолог в ТЕЛК

В истинска безизходица са стотици хора с белодробни заболявания, които трябва да бъдат освидетелствани от ТЕЛК.

ТЕЛК
Георги Георгиев

Въпреки въведените облекчения за това лекарите да могат да работят и на друго място, а всички ТЕЛК-ове да могат да разглеждат специализирани случаи, това отново не се случва и те чакат с години. А през това време губят отпуснатите им вече инвалидни пенсии и остават без доходи.

Пример за това е хасковлията Георги Георгиев, който е пенсионер по болест от 6 години и страда от хронична обструктивна белодробна болест. Три пъти се е явявал на ТЕЛК. Първо в Стара Загора, а след това в Димитровград. Трябвало е да бъде извикан отново миналия месец, но това не се случва. Причината е, че комисията в Димитровград е останала без пулмолог. Заради лошото финансово състояние на болницата единственият специалист не е получавал възнаграждения и вече не преглежда.

Междувременно Георги вече е без пенсия и без здравни осигуровки. След 3 месеца няма да има право да се лекува и да получава по-евтини лекарства.

ТЕЛКОт болницата в Димитровград се оправдаха с влошеното си финансово състояние и прехвърлиха отговорността за наличие на белодробна комисия към регионалната здравна инспекция. Директорът й д-р Соня Димитрова обясни, че решението е болницата да се разплати със специалиста и лекарката отново да започне да преглежда. Други пулмолози не искат да работят там.

Междувременно се водят разговори ТЕЛК-ът от Димитровград да се прехвърли в друго лечебно заведение. От новата болница са гарантирали, че ще има пулмолог. Дори и това да се случи обаче ще отнеме месеци. А през това време освидетелстване от белодробна ТЕЛК в Хасковска област чакат 884 души. Някои от тях от 2014-та година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
К.Арнаудова
К.Арнаудова
30.03.2018 20:17 20:17

Поредното доказателство,че ГЕРБ не са в състояние да управляват държавата!
Оставили са всичко на самотек и на произвола!!!

баба Станка
баба Станка
30.03.2018 20:38 20:38

Бооко от рак да се разболее!
Децата и унуците му кьорави да бъдат!
Приятелите му ебола да ги тръшне!
Съпартийците му инфаркт и инсулт да ги прихване!
Черна магия и Тъмна сила да ме чуе и изпълни тази клетва!

Nqkoi si tam
Nqkoi si tam
30.03.2018 23:33 23:33

Nqma takava darjava.Sblaskah se s TELK i znam kvo e.Hora s otrqzan krak se vikat vsqka godina ili prez dve godini na TELK.Tova e nedopustimo.Vsichko e edna izmislena ot nqkoi si igra.Sabudete se hora.Sabudete se i vie deto ste angajirani s taq medicina(s toq biznes).Zashtoto i medicinata stana biznes.I dokato e taka mnogo hora shte stradat za golqmo sajalenie.

Back to top button