Любопитно

Красиви лазарки пеят във Войводово

Лазарски песни ще огласят днес хасковското село Войводово.

Самодейци от местното читалище „Отец Паисий-1925“ ще изпълнят красивия пролетен обичай лазаруване с наричания за здраве и късмет. Сред зрителите ще бъдат и участници в школата по етнография и история с ръководител Нели Арнаудова към Младежкия център в Хасково, които опознават празничния народен календар и вписването му в нашето съвремие.

Тези дни приключва подготовката на школата за поредното участие в националния конкурс по народно приложно изкуство „Лазарка мома гиздава“. Той е организиран от Националния дворец на децата. За традиционния конкурс осмокласникът Себахтин Мюмюн е нарисувал портрет на една съвременна лазарка. Интересни творби са изработили Мая Генева, Габриела Караджова, Яница Илиева, Димана Несторова, Виктория Стоянова и други ученици. Те ще се представят с керамика, пирография, кукли в битов стил, рисунки върху керемида, бродерии и не на последно място – лазарски венци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ееееее
Ееееее
31.03.2018 10:03 10:03

Много важно

Анонимен
Анонимен
01.04.2018 16:28 16:28

Да бяха красиви.

Ееееее
Ееееее
01.04.2018 18:05 18:05

Сигурно

Back to top button