Хасково

Полицията затяга контрола за Великден, КАТ със спецоперация за алкохол

Традиционно в навечерието на Възкресение полицаите организират допълнителни сили и средства за защита на сигурността и безопасността по време на празниците.

Специалистите по сигурността съветват гражданите при отсъствие през празнични дни да обезопасят жилищата си и да помолят съседи да наблюдават дома им срещу евентуално посегателство.

Традиционно храмовете, търговските обекти и градският транспорт са предпочитаните от джебчиите места, особено в суматохата на празничното настроение.

През пролетните празниците зачестяват и кражбите и измамите при търговия с животни. За да не ви измамят – предварително се осведомете за имената и номерата на автомобилите на купувачите, а при разплащането – проверете дали получените пари са истински.

Служителите на „Охранителна полиция“ насочват внимание и към очакваното интензивно движението по основните и второстепенни пътища в цялата страна, особено в пиковите часове.

„Пътна полиция“ ще предприеме допълнителни мерки за подобряване на организацията и безопасността на движението, най-вече при входно-изходните артерии. Допълнително полицейско присъствие ще бъде осигурено за подпомагане на движението в дните, когато хората напускат и се прибират в градските центрове.

В тази връзка за времето от 5-9 април ще бъде проведена специализирана полицейска операция „Алкохол и неправоспособност“, при която ще бъдат засилени проверките за спазване на правилата на движение, за шофиране след употреба на алкохол, използване на предпазните колани и обезопасителните системи за превозването на децата, изправност на автомобилите, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Традиционно огнеборците в цялата страна проверяват църковните храмове. По време на празниците са осигурени извънредни дежурства във всички манастири, църкви и параклиси, където се очаква да има големи струпвания на посетители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданска безотговорност
Гражданска безотговорност
03.04.2018 23:46 23:46

логиката буди само два въпроса:
– като е акция, защо се обявява публично
– като хората са уведомени, защо има балъци…

О извинете… в тази държава няма логика …

Back to top button