Любопитно

39 медала за „Тангра“ от „София денс фест“, Петра покри 6 нива в Италия

Грациите на хасковския балет „Тангра“ се представиха силно на седмото издание на „София денс фест“.

Балерините на хореографа Дорина Инджова спечелиха 11 златни, 15 сребърни и 13 бронзови медала. Хасковлийки завоюваха и 10 купи за груповите си изпълнения. Балетът участва с 32 деца в стиловете танцово шоу, модерн и джаз. На фестивала, който е квалификация за Европейско и Световно първенство, участваха общо 54 колектива от България, Македония, Италия, Сърбия и Черна гора.

Балет

Дорина Инджова благодари и на общината за ремонта на покрива и тавана на репетиционната зала, който е течал.

18-годишната балерина на „Тангра“ Петра Недялкова, която от септември е в професионално училище по модерни танци и класически балет в Сиена, Италия се завърна за Великден. Хасковлийката дори участва с класика на софийския фестивал и спечели първото място при професионалистите.

Петра разказа, че вече е покрила 6 от осемте нива на обучението си в Италия. Накрая ще й бъде издадена диплома, с която ще може да се занимава професионално с танци. Хасковлийката е единствената българка в италианското училище, в което има много балерини от Русия, Мексико и Япония. Тя спечели стипендия за едногодишно обучение след отличното се представяне на последното издание на хасковския фестивал „Вълшебен свят“.

Сега от „Тангра“ се готвят за фестивала на камерния танц, който ще се проведе в Хасково на 5 и 6 май.

Балет

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button