Спорт

Хасковлии с тотална доминация на шампионата по кудо в Поморие

В Поморие се проведе традиционният „Открит шампионат по кудо-Поморие“ за деца, юноши, младежи, мъже и жени. В шампионата взеха участие над 100 състезатели от 11 клуба от страната.

Хасковският клуб „Кудо Кан“ се представи с двама бойци – Никола Арсов в категория – 250 единици и дебютанта Аднан Арабаджи в категория – 240 единици (в кудо, коефицентът представлява сбор от ръст и килограми).

МедалистиПърви на татамито излезе Аднан, който се срещна с представител на софийския клуб „Ка Спорт“. Срещата приключи след първата атака на Аднан, в която прати своя противник в нокдаун, след което последва отказване на софийския състезател. На финала той се срещна с представител на софийския клуб „Виктори-1“, двукратен републикански шампион и победител от множество турнири. Аднан водеше играта през цялото време, но в редовното време не се излъчи победител, последва продължение. Още с първата атака, след серия от удари с ръце, Аднан нокаутира своя противник с удар с крак в главата.

При Никола нещата се повториха, с тази разлика, че съперникът му беше от бургаския клуб „Кудо Бургас“. Минута след началото на срещата съперникът му се отказа, след тотална доминация на хасковския боец.

Никола трябваше да срещне на финала отново противник от същия клуб, но той не се яви, така, разочарован от развитието на нещата, се е взело решение да бъде включен в жребия за горния коефицент – 260 единици. В първия двубой, отново се изправи срещу боец от Бургас. Още с първата атака Никола изхвърли своя опонент в нокдаун извън татамито и поведе в резултата. Медалисти

Никола доминираше през цялата среща, а противникът му се защитаваше и търсеше да пренесе играта на земя, където се чувстваше в свои води. В крайна сметка Никола излезе победител и на финала се срещна с представител на домакините от Поморие. Срещата протече с надмощие на нашия състезател, както в стойка, така и в клинч, където реализира множество удари с колена и лакти в главата на противника. В редовното време не излъчиха победител, тъй като при финалните срещи победител се излъчва само след реализирано юко или 3 коки, така резултатът трябваше да се решава в продължението. Тук Никола изцяло наложи преса над противника си и го засипваше с удари с ръце и крака, което доведе в крайна сметка до реализиране на три коки с което и осигури победата. Така крайният резултат е двама бойци, 3 златни медала.

Представянето на двамата състезатели е повече от добро, като се има предвид, че Аднан е абсолютен дебютант, а Никола не се е състезавал повече от две години. И двамата са студенти и съвместяват образованието с тренировките, като подготовката им за турнира започна месец и половина преди това със специално разработена програма за подготовка съобразена с качествата на всеки от тях.

Тази година ще се проведе Световно първенство в Япония, където и двамата ще бъдат включени в националния отбор на България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button