Регион

Над 580 артилеристи и 120 бойни машини на учение в „Корен“

Полево лагерно обучение на артилерийските формирования от Сухопътните войски се провежда до 20 април на Учебен полигон „Корен“, съобщават от Министерството на отбраната.

Над 580 военнослужещи със 120 бойни и специални машини от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и Мусачево ще проведат тактически учения с бойни артилерийски стрелби. Тренировката по стрелба и управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски ще се проведе на 19 април, в края на полевия лагер.

По време на обучението на полигон „Корен“ ще се проведе и тактическо учение с батальона за ремонт на въоръжението от състава на военно формирование 46 690 – Пловдив. Ще се изпълняват задачи по техническа поддръжка, ремонт на въоръжение, тилова техника и специално техническо осигуряване на артилерийските формирования от Сухопътните войски.

Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев – командир на военно формирование 24 490 – Асеновград, а ръководител на тренировката по стрелба и управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button