Регион

Отпускат над 3 млн. лв. за депото в Харманли

Кметът на Харманли Мария Киркова и министърът на околната среда Нено Димов подписаха договор за реализация на проект за изграждане на съоръжение за компостиране на разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци, съобщават от общината.

Стойността на одобрения проект по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ е 3 246 963 лв. Срокът за приключване на дейностите е 19 месеца.

След реализиране на инвестицията, местното депо за битови отпадъци вече ще разполага и със съоръжение за компостиране с капацитет 2690 тона годишно, което ще обслужва 25 000 жители. Това ще допринесе за намаляване на количеството на депонираните биоразградими отпадъци на територията на община Харманли, превръщането им в ресурс и ще удължи периода на експлоатация на регионалното депо.

Социално-икономическите ползи от изпълнението на проекта са насочени към подобряване качеството на околната среда и предоставяне на нов тип услуга за управление на отпадъците за жителите в общините.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button