Хасково

Ухапана от бездомно куче хасковлийка осъди общината

Хасковлийка с инициали А.Д.М., нападната и ухапана от бездомно куче, осъди общината, става ясно от решение на Районен съд – Хасково.

Жената била нападната от агресивно немаркирано бездомно куче сутринта на 18 декември миналата година. Това станало на улица „Генерал Колев“ пред училище „Никола Вапцаров“ в областния град. Кучето проявило изключителна агресия и я нахапало в задната част на левия крак, след което започнало да лае. Жената изпитала големи болки и стрес, като потърсила помощ в Спешно отделение на хасковската болница, където й указали първа помощ и констатирали голяма рана на крака. Назначено й било лечение с веронал, като й казали, че била пореден случай на нахапан от кучета.

Ищцата била прибрана от болницата от съпруга й, който се грижел за нея. Тя била в голям стрес и продължавала да изпитва болки, ходела на прегледи, била в болничен и не била в състояние да ходи на работа, като възпитател в Обединени ученически общежития – Хасково.

Така съдът осъжда община Хасково да заплати на жената 1800 лв., представляващи обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди – болки и страдания, ведно със законната лихва от датата на увреждането, като искът за разликата до пълния му предявен размер от 5000 лв. се отхвърля.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Haskovo.info припомня, че миналата година, Виолета Христова, която беше нападната от три бездомни кучета в парка на кв. „Македонски“ също осъди общината за 8000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.04.2018 14:58 14:58

Бездомното куче Беливановчов кой ще го изгони???Че хапе и то подло….

Кучка
Кучка
13.04.2018 15:02 15:02

Ха така повече будни хора трябва, да съдят общината. Само, че обещетенията трябва да се плащат от служителите отговорни за вината, не от бюджета.

Back to top button