Любопитно

„Студена красота“ и „Величието на река Марица“ спечелиха фотоконкурса на Екоинспекцията

Двете големи награди за първо място и наградата на публиката във фотоконкурса, организиран от РИОСВ – Хасково по повод Международния ден на Земята – 22 април, спечелиха ученици от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград.

Надежда Митева е на първо място с фотографията „Студена красота“, а Валентин Александров с „Величието на река Марица“ (с 671 гласа). Втора награда отиде при Теодор Тодоров от ОУ „Иван Вазов“ – Свиленград за „Любовта на гълъба“, а трета – при Младен Илиев от ЦПЛР – КУО „Родопи“ – Кърджали с „Моето конче“. Двете поощрителни награди отидоха при Мария Чавдарова от Фотоклуба към ЦПЛР-ОДК – Кърджали за фотографията „Пъстро“ и Мерием Юмер, Клуб от „Млад журналист“ при читалище „Дружба 1870“ – Харманли за „Край Марица“.

Награди

Грамотите и наградите връчи председателят на журито – фотографът Славян Костов. За своите постижения отличените получиха смарт часовници, дрон, енциклопедия за природата, уебслушалки, стенен часовник, аксесоари за компютър, книги, ранички, шапки, рекламни и информационно-образователни материали.

Във фотоконкурса на тема „Аз снимам природата“ участваха 100 ученици от 30 училища със 175 творби, показващи красотата на местната природа.

Отбелязването на Деня на Земята продължава от 17:30 ч. в залата на Младежки център с познавателно състезание „Земята – наша къщурка зелена“ с участието на децата от подготвителните групи към детска градина „Звънче“, съвместна инициатива с РИОСВ-Хасково.

За своите знания и труд децата ще получат грамота, енциклопедия за природата и информационно-образователни материали. Децата ще представят тематична програма с песни и танци за природата под ръководството на музикалния педагог Добринка Мирчева. Съвместната инициатива между детската градина и екоинспекцията се провежда за трета година и е насочена към повишаване на екологичната култура на децата от предучилищна възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button