Хасково

130 са с тежко увредено зрение в Хасково, предлагат им безплатни карти за тролеите

Кметът Добри Беливанов внася докладна за сесията на общинския съвет в петък за издаването на безплатни карти от „Тролейбусен транспорт“ за хора със зрителни увреждания и удължаване срока за издаване на безплатни карти за деца със степен на увреждане над 71% за 2018 г.

Градоначалникът припомня, че с решение на общинския съвет от 16 декември 2016 г. бяха осигурени средства за издаване на безплатни карти за децата с увреждания с нужда от придружител. По информация на хасковското Сдружение „Култура, грижа, взаимопомощ“ и от „Тролейбусен транспорт“ става ясно, че деца с увреждания не са се възползвали от картите.

Причината е, че по маршрута на тролеите няма училища, детски градини, обществени сгради, използвани от тях. От сдружението информират, че от маршрутите на тролеите могат да се възползват хора със зрителни увреждания. По тази причина от общината предлагат да се разшири групата на хората, които да могат да ползват безплатни карти, като се фиксират и хора с увредено зрение I и II група инвалидност над 71% с придружител.

По данни на хасковското Сдружение „Клуб за рехабилитация и социална интеграция за лица с увредено зрение“ хората със зрителни проблеми в община Хасково са 184, от тях с придружител се ползват 130 човека.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.04.2018 15:41 15:41

Да си навре безплатните карти в кьора.ия гъз кмета!!!!
Със същата логика да им предложи безплатни карти за баня!!!!

пътник
пътник
22.04.2018 15:45 15:45

Еееейъйиии тоя КУФИЛНИК !!!!
Милият старчок!!!
На всички хасковлии ще трябва да раздаде безплатни карти-ЩОТО ГО ИЗБРАХМЕ БЕЗ ДА ВИЖДАМЕ….

Я
Я
22.04.2018 20:36 20:36

Сигурно ви текат лиги от злоба

Back to top button