Хасково

Стартира седмицата на професионалното образование в Хасково

Първата по рода си седмица на професионалното образование бе открита в областна администрация Хасково.

Форумът се организира по идея на областния управител Станислав Дечев с подкрепата на РУО Хасково и с активното участие на бизнеса от региона и професионалните гимназии от областта.

„Седмицата на професионалното образование е инициатива, която организираме в този формат за първи път и аз вярвам, че ще успеем. Защото икономическото развитие на нашата област, новите инвестиции и производства доведоха до един феномен, който до преди 2-3 години беше само прогноза. Днес е факт, че пазарът на труда в Хасково налага да инвестираме в професии, които изискват професионално образование. Затова ние решихме да направим една среща на бизнеса и на професионалните училища, която да представи и професионалните гимназии, които обучават кадри, и фирмите, които предлагат нови работни места с нови професионални компетентности“, посочи при откриването на форума Дечев.

Гимназии

Началникът на Регионалното управление по образование Христина Боева изтъкна важността на професионалното образование. Тя подчерта, че само чрез директен диалог между училища, бизнес и родители могат да се постигнат желаните резултати за качествено образование, квалифицирани кадри и професионална реализация.

Форумът ще продължи до петък. В продължение на 5 дни в областна администрация ще може да се научи всичко за професионалните гимназии ПГ „Проф.д-р Асен Златаров“ – Димитровград, хасковските ПГДС „Цар Иван Асен II“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, ПГССТ „Никола Вапцаров“, ПГЛП „Райна Княгиня“, ПГТ „Александър Паскалев“, ФСГ „Атанас Буров“, СУ „Стефан Караджа“, както и за няколко големи фирми.

Презентациите на работодателите са всеки ден от 14 часа в зала „Марица“ на държавната администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button