Любопитно

Състезание по четене и акция за даряване на книги в читалище „Яворов“

На 23 април от 1995 година се чества Световния ден на книгата и авторското право.

В хасковското читалище „Пейо Яворов – 1982“ се отбеляза подобаващо световния ден на книгата с две мероприятия, в които взеха участия ученици от начален курс на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Мероприятията минаха под мотото „Книжно царство мъдро господарство“.

Четиринадесет ученици от първи клас станаха читатели на библиотеката. Те се запознаха с правилата за опазване на книжния фонд, разгледаха библиотека и изложба от нова детска литература, изложена в залата на читалището.

Читалище

Ученици от трети и четвърти клас се състезаваха в четенето на непознат текст. На победителите бяха раздени награди от любезните домакини.

Секретарят на читалището Росица Димова обяви началото на кампанията „Дари книга на своята любима библиотека“. Кампанията ще продължи до 24 май – Деня на славянската писменост на българската просвета и култура.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Родител
Родител
24.04.2018 13:56 13:56

Браво на децата@

Родител
Родител
24.04.2018 13:57 13:57

Браво на децата!

Back to top button