Любопитно

Хасковски младежи с куп награди от национални конкурси

Много награди спечелиха учениците от етнографската школа при хасковския Младежки център с ръководител Нели Арнаудова от два национални конкурса.

Школата заслужи грамота за активно участие и отлично представяне през 20-те години на Националния ученически празник „За хляба наш…“ в Благоевград. В категорията за научна разработка двете първи места са за хасковлии – Моника Джелепова от 8 клас на ПМГ „Боян Петканчин“ и Петър Петров – 11 клас на ФСГ „Атанас Буров“. Росен Ангелов в 11 клас на ФСГ спечели второто място за есе, а тук поощрителната награда е за Светослава Мартинова от 9 клас във ФСГ. Моника и Никол Иванова от 8 клас на ФСГ спечелиха 3 място за макети.

Наградени

Хасковлии участваха успешно и на националния конкурс „Лазарка – мома гиздава“ в София. Първо място в раздел „Лазарски носии, накити, кърпи, кошници“ спечелиха Ралица Чанкова и Благовеста Петрова от 9 клас на ЕГ „Асен Златаров“. Втора е Десислава Димитрова – 8 клас на ФСГ. В раздел „Декоративни пана и тъкани“ трета е Станислава Колева от 10 клас на ПМГ.

Моника, Росен и Петър са със стипендии за даровити деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button