Регион

Събраха селските кметове в Димитровград заради измамите, искат видеонаблюдение

Кметът на община Димитровград Иво Димов и началникът на Районното управление на полицията – Димитровград главен инспектор Ангел Дулев се срещнаха с кметовете на населени места от общината, съобщават от кметството.

Телефонните измами и битовата престъпност бе акцента в обсъжданите теми с полицейския началник, по чиято инициатива се проведе днешното събиране. Дулев отчете, че след направени анализи на проведената преди три години кампания по превенция на измамите с възрастните хора, постъпилите сигнали в местното полицейско подразделение са били преди всичко за опити за измами, а не за същински такива престъпления. Формулата на работа, по която се осъществява директната работа с хората от третата ще продължи и при сегашната кампания.

Листовки с указания за предпазване от измамите и стикери, които ще се залепят върху телефоните на възрастните хора ще разпространи Министерството на вътрешните работи. Ангел Дулев сподели, че статистиката сочи, че процента на извършените измами по стационарните телефони е по-голям. Съвместно с кметовете по селата, пенсионерските клубове и читалищата ще се проведе поредица от срещи с възрастните хора, за да им бъдат разяснени опасностите от измамите по телефона. Повишаване бдителността на кметовете, към непознати автомобили по селата и към необитаемите къщи в тях, акцентираха органите на реда. Управниците на малките населени места поискаха да се увеличи видео наблюдението по селата и присъствието на униформени полицаи в тях.

Асфалтирането на пътищата между селата и в тях бе основната тема, която вълнуваше кметовете на селата при обсъжданията с кмета Димов. Димов призова за прилагане на по-голям контрол и санкции от страна на кметовете по селата към нерегламентираното изхвърляне на отпадъци и други нарушения от битов характер. Като пример той посочи данъците, които са събрани в квартал „Черноконево“ за миналата година, които са едва 20 000 лв. Само изграждането на детската площадка там струва толкова. Иво Димов акцентира и върху отговорност на гражданите към публичната собственост и зачестилите прояви на вандализъм.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button