Спорт

Горяна Стоева стана вицешампионка на Европейското по бокс

Състезателката на хасковския клуб „Севдалин Василев“ Горяна Стоева спечели сребърен медал от европейското първенство по бокс за младежи и девойки в Италия, съобщават от федерацията.

Във финала на категория до 51 кг. при девойките 18-годишната Горяна се раздаде на ринга и имаше абсолютна доминация в края, но съдиите присъдиха победата на нейната опонентка Мартина Ла Пиана от Италия с 5:0 гласа – 30:27, 30:27, 29:28, 30:26, 30:27.

Стоева бе единствената ни финалистка на първенството, от което България спечели и два бронзови медала на Мелек Закифова (48) и Елина Георгиева (54).

За Горяна Стоева това бе трети пореден финал на европейско първенство. През миналата година тя стигна до титлата на шампионата в София, а през 2016 г. отново бе втора, но при момичетата в Орду, Турция.

Загубата на финала не позволи на българката да си осигури участие в Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през есента. И трите ни медалистки обаче взеха квоти и ще боксират на световното за девойки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button