Хасково

Инспекцията по труда проверява случая с ударените от ток в трафопост

Инспекцията по труда проверява случая с ударените от ток двама мъже в трафопост в Свиленград, за който Haskovo.info писа в началото на седмицата.

Временно изпълняващият длъжността директор на Инспекцията Кирилка Кирилова съобщи, че още в деня на инцидента е извършен огред на мястото. По-тежко пострадалият мъж, който е в Клиниката по изгаряния в Пловдив, е управител на фирмата, а другият е негов работник, който има трудов договор. Проверката трябва да приключи до месец, допълни Кирилова.

За първото тримесечие на годината от Инспекцията са извършили 208 проверки, констатирани са 726 нарушения и са издадени 22 акта. Влезлите в сила наказателни постановления са 29 за общо 67 700 лв.

Вече са подадени и половин дузина заявления от непълнолетни за работа в заведения и търговски обекти, като напливът се очаква с наближаване на лятната ваканция.

Кирилова допълни, че тече конкурс за директор на Инспекцията, като има двама кандидати, които не са от службата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.04.2018 13:57 13:57

Г-жо Кирилова,Вие сте честен човек.Проверете охранителните фирми на колко часа осигуряват служителите си,с колко месеца им бавят заплатите.Хората се страхуват да се оплачат защото повечето са пенсионери с 200лв пенсии и ще умрат от глад.А,им дават смешни заплати 180-200лв.Примерно фирмата на Димо Боев,Скорпио,ММ.Мякои са дори без договори.ПРОВЕРЕТЕ!

На КОЙ да вярваме?
На КОЙ да вярваме?
26.04.2018 16:16 16:16

Как двама кандидати като е един. Вижте сайта на МТСП

Back to top button