Хасково

Общинският съвет отхвърли таксата за детска градина, предложена от Беливанов

Общинският съвет отхвърли предложението на кмета Добри Беливанов за намаление на таксата за детска градина.

Градоначалникът предложи изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Хасково. В него се предвиждаше за детска градина в града постоянната такса да е 15 лв. и 1 лв. на ден, за селата – 10 лв. и левче на ден, за 5-6-годишните – 1.75 лв. на присъствен ден, за млечна кухня – 1.50 лв. на ден и за почасово – 1 лв. на ден и 1.32 лв. за закуска. За последното Беливанов прие предложението на комисията по образование да стане 50 ст. на ден.

От комисията по законност заявиха, че не подкрепят проекта за решение. Беливанов попита с какви мотиви, но не получи отговор. В крайна сметка предложението на кмета бе отхвърлено с 12 гласа „против“, 4 – „за“ и 11 – „въздържал се“. От „Коалиция за Хасково“ не участваха в гласуването с мотивите, че това е вътрешнопартиен спор между ГЕРБ и кмета, който води до хаос и напрежение в сектор. От Коалицията настояват ако има свободни пари, те да се използват за подобряване на материалната база в градините.

Така сега остава в сила влязлото в сила решение на общинския съвет за такса от 1 лв. на ден за детска градина. То се обжалва в съда от кмета Добри Беливанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.04.2018 12:06 12:06

Герб и Беливанов направиха Хасково за посмешище . Никога повече техен мандат , да се омитат от Хасково и България.

Х
Х
27.04.2018 12:19 12:19

Браво почти за час взеха 1000 лв съветниците. Браво. А ние се трепем за два месеца за толкова. Аривидерчи на следващите избори.

Кръшко
Кръшко
27.04.2018 12:47 12:47

До Х защо браво та те са умни глави и всички ги хвалят за ума им. Хокат кмета и хорото е добро седят техни хора по компютрите и плюят на ляво и дясно ако женичката на Гаргов беше в общинката щяха да подкрепят кмета но сега не.

хааааааа
хааааааа
27.04.2018 12:57 12:57

Не знам какво искат, градоначалника предлага по-ниска такса за градините за всички и почасова грижа- и пак не щат. Не приемат предложението за по-ниски такси после той им виновен…яко !!!

Анонимен
Анонимен
27.04.2018 19:04 19:04

Търпелив народ сме Хасковлии гледат ни в очите и ни се подиграват,а поколението се изнесе от града,Останаха ,гъзомииниците,лизачите, интересчиите и лапачите. всички спим.

Back to top button