Хасково

Съветниците против намаляване на възнагражденията им, приеха нова наредба за спорта

Хасковският общински съвет отхвърли предложението на сесийната група на „Коалиция за Хасково“ да се намалят възнагражденията на съветниците.

На годишна база за възнагражденията на общинските съветници са необходими около 140 000 лв. само за възнаграждения за участия в комисии. Пледложението за промяна гласи брутното възнаграждение за участие в заседание на комисия да бъде 3% от брутната заплата на председателя, т.е. 68,40 лв. Така ще бъдат икономисани средства, които със следващо решение на общинския съвет могат да бъдат насочени за увеличение на заплатите на медицинските сестри, които работят в детските градини и училищата на територията на община Хасково.

Изчисленията сочат, че промяната би осигурила финансов ресурс от близо 80 000 лв. годишно. Според синдикатите за исканото увеличение на заплатите на медицинските специалисти с по 70 лева са нужни 77 000 лева годишно, се казва в предложението на Коалицията.

Председателят на Постоянната комисия по обществен ред и законност Исмаил Исмаил заяви, че комисията недопуска предложението, защото противоречи на закона за нормативните актове, като сред мотивите е, че няма финансова обосновка, а касае общинския бюджет. Последваха реплики и обвинения в некомпетентност и популизъм от една страна между съветника от Коалицията Георги Пеев и Исмаил, а от друга между Антон Иванов от ГЕРБ и Пеев. Последният призна, че е пропуснато в предложението да се вкарат и временните комисии, което щяло да бъде сторено за следващо заседание.

Кметът Добри Беливанов пък заяви, че се обмисля увеличение на заплатите на медсестрите, като е възможно това да стане, като се направи тяхната реорганизация и останат по-малко. В крайна сметка предложението на Коалицията бе отхвърлено с 16 гласа „против“, 9 – „за“ и 4 – „въздържал се“.

Съветниците приеха нова наредба за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Хасково. В бюджета на общината за 2018 г. за спортните клубове са предвидени 400 000 лв. Право на финансово подпомагане имат спортни клубове, със седалище и развиващи дейността си на територията на община Хасково.

Средствата за подпомагане на спортните клубове, утвърдени с бюджета на община Хасково се разпределят както следва: 59% за подпомагане на спортни клубове – индивидуални спортове, съобразно критериите за оценка по Приложение 1. 34% за подпомагане на колективни спортове, съобразно критериите за оценка по Приложение 6. 2% за хората с увреждания и туристическите дружества и 5% резерв.

Пеев пък заяви, че старата наредба реално не е работила 2 г. и един лев от нея не е изхарчен законно, като заяви, че има документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кенанеца
Кенанеца
27.04.2018 14:25 14:25

А как ще си намалят заплатите , те тамън си ги вдигнаха
айде без абсурдни предложениа г-си Пеевси моля. Те са за тези пари там. Хилядарки им дава данъкоплатеца всеки месец..къ щяло да си ги дадат.
Пеев е обшинския съветник който единствен се изказва ама говори вярно човека, ето едниствения дето работи поискал намаление на заплатите-и те дето не сме им чули гласа не си ги дават. Изводите оставам на вас

Анонимен
Анонимен
27.04.2018 16:45 16:45

И КАКВА ФАЙДА ОТ ИЗВОДИТЕ,.ПОРАЗРОВЕТЕ СЕ МАЛКО В СЛУЖБИЧКИТЕ НА ……….

Анонимен
Анонимен
27.04.2018 16:51 16:51

Мушмуроци само гледат как да лапат повече, ама полза от тях никаква, Хасково не се развива а копае дъното. За 2 години съсипаха хубавия имидж на града.

ВСЕВИШНИЯ КЕНАНЕЦ
ВСЕВИШНИЯ КЕНАНЕЦ
27.04.2018 17:11 17:11

А Танечка Захариева знаете ли отколкои Места ЛАПА ПАРИЦИи се прави на ДЕВИЦА милата

Браво ПЕЕВ
Браво ПЕЕВ
27.04.2018 17:39 17:39

Еваларка! Избиха едно заседание ще вземат по 1300 кинта кака Таня 2300. Робиииии бачкайте и гледайте сеира, който ви правят.- Да не са луди да си намалят заплатите. Идеята беше да се дадат пари на медицинските сестри в ясли и градини. Това мъъънинко тяхно намаление щеше да е грандиозно за сестрите…и те не отстъпиха.
Хвала г-н Пеев. Само вие сте съветник-останалите са пионки отишли там пари да вземат

Стефан
Стефан
29.04.2018 21:32 21:32

Глупостите на тоя нямат край.

Back to top button