Любопитно

Съветът на децата е в Хасково, търсеха и съкровище в музея

Хасково е домакин на първото за годината заседание на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.

В областния град има деца и младежи от цялата страна, а хасковският представител е ученичката в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Галина Вълчева.

Музей

В неделния следобед всички посетиха Регионалния исторически музей в Хасково и се включиха в уникалната игра „Търсачи на съкровища“. Младежите се справиха за около 40 минути, като една от първите бе четвъртокласничката от Варна Росица. Играта е въведена по инициатива на екскурзовода Милен Вълчев и е реализирана от него и пиара Антония Петрова.

Музей

От 28 до 30 април членовете на Съвета на децата дискутират теми, свързани със закриването на социално-педагогическите интернати и възпитателните училища интернати и адаптацията на децата от тях в новите услуги, детското психично здраве – вътрешен свят на децата с техните емоции (стрес, напрежение, очаквания, страхове и притеснения) и ролята на педaгогическите съветници, психолозите в училище и Националната телефонна линия за деца 116 111.

Музей

Младите хора планират кампаниите, заложени в годишната им програма: „Седмица за здравословно хранене“, „Здравословно и безопасно лято“, „Толерантност и ненасилие над деца“, „Седмица за правата на детето“, както и изпълнението на целите на Националната програма за закрила на детето за 2018 г.

Официалното закриване на срещата ще се състои на 30 април от 10 часа в залата на общинския съвет в община Хасково. На него членовете на Съвета на децата ще запознаят председателя на ДАЗД д-р Елеонора Лилова и кмета Добри Беливанов със своите предложения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.04.2018 19:44 19:44

Защо изпращат отличник…Какво може да каже човек, който цял живот се е подчинявал на системата.

Анонимен
Анонимен
29.04.2018 20:29 20:29
Отговор до  Анонимен

Не е вярно. Моето дете е член на Съвета и не се подчинява на системата, каквато и да е тя, а на разума и убежденията си. А това се учи в семейството.

Анонимен
Анонимен
29.04.2018 20:32 20:32

И да довърша – никой никого не изпраща. Децата кандидатстват за това място със знанията си, минават през няколко нива и в София независима комисия, която не ги познава, оценява качествата им, а не успеха като оценки в училище

Back to top button