Любопитно

Пътешественикът Росен-Андрей Охеда разказа приключенията си в гимназията по туризъм

Известният пътешественик Росен-Андрей Охеда гостува днес на осмокласници от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

Визитата е по покана на учителите по туризъм. Майката на Росен е от Хасково. Той е посетил 169 страни. В разговора с пътешествика се включиха ученици от специалностите „Екскурзоводско обслужване“, „Организация на хотелиерството“, „Организация на туризма и свободното време“.

Среща

Охеда разказа за своите приключения по време на пътешествията си из интересни места в Африка, Южна Америка и Азия. Той запозна децата с традиционната кухня на посетените от него страни. „Винаги приемам предложената ми храна, за да не обидя домакините“, сподели Охеда и допълни, че в Самоа е опитал най-вкусния ананас. Разказа им за подготовката за всяко пътешествие и за събирането на багажа с всичко необходимо. Показа им видеа за животните в Тасмания, Мадагаскар, Сейшелските острови и Галапагос. Пътешественикът заинтригува бъдещите хотелиери от Гимназията по туризъм и с местата, където е нощувал. Например в Япония е пребивавал в т. нар. капсули за нощувка.

Охеда показа на учениците и трациционен хавайски поздрав, който бе запечатан на снимка. На финала на срещата децата го поканиха да им гостува и следващата година.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button