Любопитно

Обявиха „Пътешествие в родния край“ за Деня на детето

По повод Международния ден на детето – 1 юни областният управител обявява фото-конкурс за деца на тема „Пътешествие в родния край“, съобщават от областна администрация.

Конкурсът за любителска снимка се организира за трета поредна година по идея на Станислав Дечев. Традиционната фото-надпревара има за цел да стимулира детското любопитство, творчество и знание за историческите и природни забележителности на Хасковска област. В конкурса могат да участват непрофесионални, любителски снимки, направени от деца от Хасковска област.

В конкурса могат да участват ученици от 1 до 12 клас. Както всяка година, конкурсът ще бъде открит и всеки може да участва в гласуването за определяне на победителите. Снимките ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на областна администрация Хасково, а оценяването им ще става чрез гласуване там. Най-добрите снимки ще бъдат отпечатани на календара на областна администрация за 2019 г., ще бъдат публикувани на интернет страницата и на официалната страница на администрацията в социалната мрежа.

Фотографиите, които ще участват в конкурса трябва да се изпращат на официалния имейл на областна администрация oblast@hs.government.bg, придружени от информация за автора на снимката, години и училище. Ако на снимките има непълнолетни лица, задължително е да бъде приложена и Декларация от името на родителите на заснетите деца, че са съгласни снимката да участва в конкурса и да бъде публикувана. Ако фотосът не е придружен от Декларация, той няма да бъде включен в конкурса.

Снимките за конкурса трябва да бъдат изпратени на имейла на областна администрация до 17 ч. на 25 май. След този час, всички снимки ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на администрацията в специален албум „Пътешествие в родния край“. Там ще става и гласуването за тях чрез харесвания. Гласуването ще продължи до 17 ч. на 30 май. В този час комисия от областна администрация ще преброи харесванията на фотографиите и ще обяви победителите в конкурса. Авторите на първите три най-харесвани снимки ще бъдат отличени с награди. В конкурса по традиция ще бъде връчена и още една награда за любима снимка на областния управител. Награждаването ще бъде на Първи юни в залата на областна администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button