Любопитно

Много красота в първия ден на балетния фестивал в Хасково

Много красиви изпълнения показаха танцьорите в първия ден на 16-ото издание на националния фестивал на камерния танц в хасковския Младежки център.

Първи на сцената се изявиха участниците в българските народни танци. Първи в първа възрастова група са „Пъстрица“ от Хасково, във втора група с най-предно класиране са „Тракийче“ – Стара Загора, „Тракийче“, но от Сливен са първи при малко по-големите, а в четвърта група няма първо място, като втори са „Северняче“ – Поликраище, следвани от „Тракия“ – Димитровград.

Балет

При класическия балет „Адажио“ – Сливен са първи в първа група, във втора група има две първи места – за варненските „Огледало“ и „Чиполино“, „Огледало“ са №1 в трета група, а в четвърта няма победител. При професионалистите аплодисментите на публиката с отличните си изпълнения заслужиха танцьорите от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас и НУИ „Добри Христов“ – Варна.

Балет

При характерните танци от хасковския „Рона“ имат две първи места, силно се представиха „Виргиния балет“ от Велико Търново, както и Христиана Въжарова от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас.

В неделя фестивалът продължава със съвременните танци, като ще бъде връчена и Купата на кмета.

Балет

Както Haskovo.info писа, във феста участват над 500 танцьори от цялата страна. Председател на журито е проф. Хикмет Мехмедов. Членове са проф. д-р Антон Андонов и балерината, хореограф и балетен педагог Олга Панго, която е директор на Македонския балет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button