Любопитно

„Източна импресия“ спечели Купата на кмета на Хасково

Танцът „Източна импресия“ на балерините от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, поставен от Недко Георгиев, получи Купата на кмета на 16-ото издание на националния фестивал на камерния танц в хасковския Младежки център.

След награждаването, Георгиев, който е шеф на катедра в танцовото училище, заяви пред Haskovo.info, че хасковският фестивал е с рядко добра организация.

Балет

Специална награда от същото училище заслужи балерината Христиана Въжарова, която спечели първо място в съвременните танци при професионалистите в четвърта възрастова група заедно с „Източна импресия“. Христиана изпълни танца „Инсайт“. Тя получи два билета за концерт на Елена Папаризу. В трета възрастова група при професионалистите първи са НУИ “Добри Христов” – Варна.

Балет

При непрофесионалистите в първа възрастова група победител е „Виргиния балет“ от Велико Търново. „Галаксико“ от Димитровград са първи във втора възрастова група. В трета и четвърта група победители са съответно хасковските балетни формации „Тангра“ и „Рона“.

Балет

Както Haskovo.info писа, в двудневния фестивал участваха над 500 танцьори от цялата страна. Председател на журито е проф. Хикмет Мехмедов. Членове са проф. д-р Антон Андонов и балерината, хореограф и балетен педагог Олга Панго, която е директор на Македонския балет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
:)
:)
07.05.2018 12:25 12:25

Как се казва момичето то втората снимка ? От тук ли е ?

Back to top button