Регион

Жена скри в бельото си 1.7 кг. сребърни накити

1.703 кг. сребърни накити откриха в бельото на румънска гражданка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Дамата пътувала в лек автомобил с румънска регистрация. Колата Фолксваген Пасат е пристигнала на пункта от Турция. Шофьорът и неговите две спътнички, всички румънски граждани, са заявили пред митничарите, че не внасят нищо за деклариране.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. При личен преглед на пътуващите в колата румънски гражданки, в бельото и по дрехите на една от тях, митничарите откриват изделия от бял метал. От сутиена, долното бельо и джобовете на панталона на дамата са иззети 571 сребърни бижута, сред които 408 медальона, 43 пръстена, 24 гривни, 25 синджира и 71 чифта обеци.

Направената експертиза от вещо лице е установила, че сребърните бижута са с висока проба 925, с общо тегло 1.703 кг. и са на стойност 6 800 лв. Контрабандните сребърни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. На румънската гражданка е съставен акт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пиратски Кариб
Пиратски Кариб
08.05.2018 15:19 15:19

Бах тва бельо аз, като дисаги.

Back to top button