Любопитно

С музикално пътешествие тракийци честваха Деня на Европа

На утрешния 9 май – Ден на Европа бе посветено днешното „Музикално пътешествие в Европа“, организирано от Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“ в Хасково.

Проявата бе съвместна с Информационния център „Европа директно“ -Хасково.

Председателят на дружеството Кирил Сарджев припомни исторически факти, свързани с Деня на Европа. Венета Стратиева поднесе интересни подробности за културните традиции на Стария континент, за градове и сцени със световна слава и достойното място на български изпълнители на световната музикална карта. Символичната разходка бе илюстрирана с валсове на Щраус, оперни арии, френски шансони, сиртаки и популярни български песни с посланието, че музиката обединява европейските народи. Прозвучаха мисли на именити писатели, поети и композитори за най-емоционалното изкуство.

От името на Информационния център „Европа директно“ Иванка Душкова поздрави присъстващите с празника на Европа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
08.05.2018 20:53 20:53

Какви ги дрънкате бе Девети май е ден на победата над Хитлерова Германия Това тракийците никога не забравяте за прогонването ви от Одринска Тракия но НАБЪРЗО забравихте какъв е ДЕВЕТИ МАЙ Много бързо от ТРАКИЙЦИ станахте ЕВРОПЕЙЦИ

Back to top button