Хасково

Взеха книжките на 29 шофьори в Хасковско за неплатени глоби

Шофьорските книжки на 29 водачи в Хасковска област са били отнети за неплатени глоби, съобщават от областната дирекция на полицията.

Това стана в рамките на едноседмичната акция, която приключи на Гергьовден. Книжката се отнема до заплащане на дължимата глоба, като това може да стане по два начина – онлайн от сайта на МВР или в офис на банка.

Пътните полицаи са проверили общо 583 превозни средства. Връчени са 71 електронни фиша на водачи и 24 на пътници. 16 участници в движението са установени, че са без обезопасителни колани.

С неплатена винетка такса са 11 водачи, а други 7 – без платена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. При проверките са установени 5 неправоспособни и трима пияни водачи. Технически неизправните автомобили са 11.

За констатираните нарушения, пътните полицаи са съставили актове и фишове по Закона за движение по пътищата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Sченге
Sченге
09.05.2018 21:17 21:17

Питане: ами каде е превенцията за да не се стига до там?
Навремето Цанков беше точно по тази работа…

гражданин
гражданин
10.05.2018 2:08 2:08

КАТ се е превъплатила в НАП??
Това е противо-конституционално. Ако, един подаде жалба в съда, този начин но събиране на пари ще бъде обявен за абсурд…
Абсурдът е, че системата на КАТ не отчита нито платените глоби, нито тези които са отпаднали по давност, нито тези отменени от СЪДА като неправомерни….
Тук няма никва работа между държавни институции, нито между банки и институции, аве…. жив Булгаристан-Абсурдистан…
Пълнете джабките на колите си с платени квитанции за глоби и със съдебни решения за отменени такива и ги показвайте при необходимост….

Back to top button