Външни публикации

Приключиха дейностите по проект „Традиционният ден на Харманли 2 май, под знака на българското председателство на съвета на Европейския съюз“

Тази година, празничната програма по повод Деня на Харманли премина под знака на българското председателство на Съвета на ЕС.

Община Харманли успешно реализира спечелен проект по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“ към Националното Сдружение на Общините в България.

С осигурено финансиране по проекта, пред сградата на общината вече е поставено информативно табло, на което 24 часа в денонощието, гражданите имат възможност да придобият визуална представа за обхвата на ЕС и основната дейност на европейските институции. Периодично се публикува актуална информация за инициативи и събития в страната, свързани с българското председателство на Съвета на ЕС.

Харманли

30 деца от училищата и читалищата в града се включиха в организирания по проекта Арт пленер „Европа“. С прекрасните си рисунки на тема „Магията на българския фолклор – част от богатството на голямото европейско семейство“, младите художници от града доказаха, че са изключително талантливи. Като „живи модели“ творците с четки и бои, имаха възможност да ползват участниците в състоялия се по същото време фолклорен концерт на пл. „Възраждане“.

Творбите от пленера бяха подредени в изложба, във фоайето на Културен център Харманли, където се проведе тържественото заседание на Общински съвет Харманли, с много граждани и гости на града. На празника на града звучаха и мелодии от известни автори, а аудиторията беше изключително впечатлена от виртуоза на китарата – Димитър Русев.

Информационните материали, които се изработиха по проекта съдържат актуална информация, както за община Харманли и реализираните на местно ниво проекти по европейските фондове и програми, така и обобщаваща информация за ползите от членството на страната в голямото европейско семейство. Брошури са разпространени по общински предприятия и институции, а служители на общинска администрация раздаваха на гражданите в Деня на Европа – 9 май.

Концертите, включени в празничната програма и по повод 70 години фолклорно танцово изкуство в Харманли, за пореден път доказаха, че в Харманли традициите са живи. Градът ни може да се гордее със своя достоен принос и уникална идентичност към многообразието в голямото европейско семейство.

Back to top button