Хасково

8410 с декларации по електронен път, възстановиха над 200 000 лв. надвнесени данъци

8410 физически лица са подали годишните си данъчни декларации по електронен път в офиса на НАП в Хасково. Това отчитат от Агенцията след края на данъчната кампания по деклариране на доходите, изплатени през предходната година и дължимите данъци върху тях.

5300 лица са посетили администрацията лично, предпочитайки да подадат формулярите си на място. Други 4290 са се възползвали от възможността да пуснат образците по пощата като писма или да ги представят на гише в клонове на „Български пощи“.

Интересът към е-услугите на НАП е разбираем, тъй като те спестяват разходи и време както на гражданите, така и на администрацията, коментират от офиса в Хасково. Както на местно ниво, така и в цялата страна, тази година всяка втора декларация за доходите е получена онлайн.

Над 203 000 лв. са възстановените надвнесени данъци до момента от местния офис заради ползвани различни видове данъчни облекчения. Сред тя са за деца, от млади семейства заради ипотечен кредит, заради застраховки „Живот“, заради намалена трудоспособност и други. Надвнесените данъци са възстановени на 976 лица от областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button