Регион

Харманлийско училище с платформа за придвижване на деца с двигателни проблеми

В харманлийското СУ „Неофит Рилски“ беше официално открита специална платформа за улеснение придвижването на деца с двигателни проблеми, съобщават от общината.

От общината посочиха, че подобно съоръжение няма на друго място в областта. От Регионалното управление на образованието уточниха, че в ресурсния център в Хасково има подобна платформа, а с асансьори са помощните училища в Свиленград и Харманли, както и хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“. От община Хасково пък допълниха, че платформа има и в ОУ „Шандор Петьофи“.

Лентата на новата придобивка прерязаха кметът на Харманли – Мария Киркова, Христина Боева – началник на РУО-Хасково, Незабравка Белева – държавен експерт от МОН и директорът на СУ „Неофит Рилски“ – Боряна Петрова.

Харманли

Изграждането на платформата в Харманли е била належаща поради нуждите на учащ се там ученик. До момента детето е посещавало учебните занятия носен на ръце от своя брат и съучениците си.

„Горди сме, че съвместните усилия на държавната и общинската ни администрации, позволиха днес, в Харманли, да открием първото подобно съоръжение“, каза Киркова и допълни, че благодари на МОН за бързата реакция и отпуснатите средствата за изграждането на съоръжението. Кметът на Харманли е мотивирал пред МОН спешната нужда от монтиране на платформата в „Неофит Рилски“ през декември 2017 г., а средствата са отпуснати почти веднага.

„Община Харманли ще продължава да е обърната към проблемите на потребителите на социални услуги и да търси финансиране за реализирането на проекти, осигуряващи достоен начин на живот на хората от рисковите групи. Защото грижата за тези хора е индикатор за развитието на обществото ни, а осигуряването на равен достъп до услуги за тях е общински, държавен и европейски приоритет“, каза още Киркова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Орфей
Орфей
11.05.2018 8:35 8:35

Как пък да не е първата. В Хасково има в Шандор Петьофи при ремонта я сложиха

Има, има
Има, има
11.05.2018 9:04 9:04

И в РЦПППО има, а в няколко училища има специални асансьори за хора с увреждания.

Танев
Танев
11.05.2018 9:21 9:21

Големи напъни голямо нощо за подкрепа на гербаджийския кмет. Моля , да не ни правите хептен на будали не ми се търси из сайта ви, но и тука бяхте писали че в хасковското училище Шандор Петьофи има такава рампа след ремонта с европейски пари. Запомних го защото имам близко дете с увреждания и веднага се сетих , че то може без проблем да е в това училище.

Дуду
Дуду
11.05.2018 9:25 9:25

Аман от евтин пиар?Това,че сте се отказали от г-н Беливанов,не ви дава право да лъжете!В някои училища в Хасково отдавна има такава рампа,освен това има и изградени асансьори,да не забравяме и басейна в една от обновените детски градини!Така,че не сте открили топлата вода!С лъжи,пиар не се прави!

Кирчо Кирката
Кирчо Кирката
11.05.2018 9:55 9:55

Статията е писана от бездарница,дето се чуди как да блесне!

надминахте се
надминахте се
11.05.2018 11:22 11:22
Отговор до  Кирчо Кирката

Кмета им е свестен на Харманли и се чудя що им се връзва на интригантстването. И в димитровградската езикова има асансьор, подемника в ресурсния пък е от няколко години в Хасково в Рилски има асансьор в Шандора има подемник и асансьор…, къ щяло баш ХЪрмънли да не са първите….

Back to top button