Регион

Намериха контрабандни цигари в тайник на Мерцедес

Нов опит за пренасяне на контрабандни цигари в тайник на лек автомобил предотвратиха митничарите и граничните полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандните цигари са открити в Мерцедес, влизащ в страната от Турция. Шофьорът, български гражданин, който пътувал сам заявил, че не пренася стоки или валутни ценности за деклариране.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. В специално изграден тайник, под предната седалка, са открити 414 кутии цигари без акцизен бандерол. Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора са съставени два акта, единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница, а другият акт – за наличието на тайник.

През първите десет дни на месец май на „Капитан Андреево“ митничарите са иззели 4782 кутии цигари, закупени от Турция от 260 преминали пътници. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи разрешената норма.

За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 2506 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 36 акта. Общо за периода митничарите са задържали 7288 кутии безакцизни цигари, 10 кг. тютюн за наргиле и 5 кг. тютюн за пушене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button