Хасково

Деца изпращат книги на българите в Чикаго за 24 май

В Хасково започна акция по събирането на книги за българската секция на библиотеката в Чикаго.

Инициативата е с мотото „Приятели зад граница“ и в нея вече се включиха десетки деца от Хасково и Димитровград. Идеята за българската секция в чикагската библиотека е на Даниела Вълканова, която е в Щатите. Тя е подкрепена от българската общност. Вълканова е дъщеря на училищния психолог в СУ „Васил Левски“ Таня Каражекова. Много деца от хасковското училище се включват в събирането на книжки за библиотеката зад граница. Децата са изработили и презентация за приятелството.

Днес на втория етаж в дома на учителя В Хасково книжки дариха и красивите деца от модна агенция „Интерсаунд“ с регионален мениджър Адриана Добрева. Те видяха и видеопослание на българчетата в Чикаго.

Книги

Книгите ще им бъдат изпратени за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. За Америка ще замине поздравително писмо и тетрадка с контактите на тукашните деца, за да се свържат с тези зад Океана.

Всеки, който иска да дари книги, може да го направи през следващите два дни на втория етаж в Дома на учителя от 16 до 18 часа. Добрева допълни, че това е само началото на благородната инициатива.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дончо
Дончо
14.05.2018 21:49 21:49

Децата в Чикаго не са хич бедни! Родителите им могат да си позволят да им поръчат която и да е книга от България, а и техните баби и дядовци, чичовци и лели да им изпратят! Защо да давам безплатно книга на тия??? Хайде, сега някой да не започне песента да партиотизма…

Петя
Петя
15.05.2018 6:18 6:18

„На тия“- ей сельооо

Back to top button