Любопитно

Отличиха 20 млади художници от конкурса „С очите си видях бедата“

20 млади художници бяха отличени на церемония в хасковския Младежки център от облатния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

Първата категория е за Деца и ученици от всички общообразователни училища. В първа група от 7 до 10 г. първа е Дейна Георгиева от Димитровград, следвана от 8-годишната рускиня София Горяйнова, която от две години е в Харманли и Виктория Ангелова от Хасково. Втора група от 11 до 13 г. – първа е Виктория Бамбалова от Любимец, втори е Георги Грозев от Димитровград, а трета е Преслава Славова от Ивайловград. Трета група от 14 до 18 г. – на първо място е Селенай Байрамали от Хасково, следвана от Георги Костадинов от Свиленград и Ани Атанасова от Любимец.

Рисунки

Втората категория е за Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство. Тук победители са Велизара Тенева, Адриан Трачев и Гергана Янкова – всички от Димитровград.

Третата категория е за Деца и ученици от училища за деца със специални образователни потребности и домове за деца в неравностойно положение. В първа група призовата тройка е Румяна Стефанова и Златка Миладинова от Любимец и Митко Розков от Димитровград. Във втора група са отличени харманлийчетата Паола Павлова, Шукрие Недялкова и Таньо Асенов. В трета група награди получиха Георги Тодоров и Валя Шомова от Свиленград.

В конкурса са участвали общо 86 рисунки от Хасковска област. Отличените пък ще се представят на националния конкурс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.05.2018 15:46 15:46

Що за тъпа тема на детски конкурс. Уж става дума за поглед към бедата, а те ухилени до уши, явно всичко е проформа . Няма ли по-жизнерадостни теми като за деца, ежедневните трагедии и без друго ни заливат отвсякъде

Back to top button