Регион

352 златни монети хванаха на Капитан Андреево

312 монети от 22-каратово злато задържаха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Златните монети са открити в лек автомобил Мерцедес, влизащ в страната от Турция. В автомобила, пътували семейство – мъж, жена и техният син, английски граждани с турски произход, които заявили, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране.

Колата е селектирана за щателна митническа проверка, при която в чекмедже, под една от предните седалки, са открити монетите. Според направената от вещо лице експертиза монетите са от 22-каратово злато с общо тегло 2.184 кг. на стойност 140 278 лв. Контрабандните златни монети са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Само ден преди това митничарите на „Капитан Андреево“ са открили общо 1.714 кг. златни монети и накити при два случая. При единия от случаите, при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция са открити 40 златни монети, златни гривни и колиета с тегло 370 грама. Златните изделия са били укрити сред личните вещи на водача на автомобила.

При втория случай са открити 1.344 кг. употребявани златни изделия с различна бижутерска проба, отново укрити в куфар с личен багаж на шофьора на лекия автомобил, който пътувал от Турция през България за Германия. Контрабандните златни изделия са задържани. Срещу нарушителите, немски граждани от турски произход, са съставени актове по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button