Регион

Димитровградчани ще се возят с безплатни електровелосипеди

Безплатни електрически велосипеди ще могат да ползват димитровградчани. Това обявиха на пресконференция днес в общината. Те ще бъдат закупени по проект и ще бъдат налични през август.

Две станции за зареждането на велосипедите ще има в града. Те ще се намират пред библиотеката и пред културен дом „Химик“. Всеки жител на Димитровград ще може да ползва безплатно колело до май 2019 година, когато изтича срокът на проекта, а след това ще има символична такса, която предстои да бъде определена от общинския съвет.

Проектът е международен и освен Димитровград ще обхване няколко европейски града. Подобни електрически велосипеди вече има в няколко града в страната, водещ от които е Бургас.

Велосипедите в Димитровград няма да са предназначени просто за разходки, а за да могат хората да се придвижват безплатно по работа от една до друга точка в града – до общински и държавни институции например, обявиха от кметството. Те ще са достъпни само в работни делнични дни и ще бъдат оборудвани с GPS система.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gosho ot pochivka
gosho ot pochivka
17.05.2018 11:04 11:04

Димитровград през последните години се развива повече от Хасково…

Back to top button