Хасково

Стрес тестове в училищата заради матурите, следят с камери абитуриентите

В 19 училища в Хасковска област в понеделник ще се проведе първия държавен зрелостен изпит по български език и литература, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Днес във всички тях се извършват така наречените стрес тестове, които проверяват готовността им за матурата. В края на деня пък училищните сгради ще бъдат обходени с полиция, след което ще се запечатат до понеделник сутринта.

Във всяка зала, където ще има матура, са монтирани камери, които ще следят за преписвачи. Квесторите пък ще са над 1000, допълниха от РУО-Хасково.

1731 са заявили матурата по български език, а 1332 – тази по избираем предмет, която е на 23 май. 333 ще се явят за степен на професионална квалификация през юни.

На 21 и 23 май е и националното външно оценяване по български език и математика за седмокласниците. Тук децата са 1844.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КОРЕНЯК
КОРЕНЯК
19.05.2018 13:15 13:15

Да ви еВа майката,побъркахте ги децата,вътрешно външно не знам си какви глупости,а децата испростяват все повече и повече от експерименти на простаци…Камери,квестори излишни пари от джоба на данъкоплатеца.
Такива филми нямаше навремето и нямаше прости хора,гладни и окъсани…
Затова още веднъж да ви еВа майката.

Back to top button