Любопитно

Преместиха „Китна Тракия пее и танцува“ в „Заря“ и Младежкия център заради дъжда

53-ият Национален събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ в Хасково беше преместен от Кенана в читалище „Заря“ и Младежкия център заради дъжда.

Журито на първата сцена в „Заря“ е с председател акад. Крум Георгиев и членове Златка Тимонова и Марияна Славова, а на втората сцена в Младежкия център председател е Фанка Койнарова, а членове са Иван Иванов и Александър Милушев.

Събор

Една от най-възрастните участнички на сцената в Младежкия център е 82-годишната Еленка Бамбалова от Любимец, която е към групата от село Оряхово. Тя разказа, че от дете обича българския фолклор и пее народни песни.

На откриването в „Заря“ с участието на кмета Добри Беливанов се представиха ансамбъл „Бистрица“ и бистришките баби.

Събор

66 групи и 48 индивидуални изпълнители заявиха участие за Националния събор. Те са от 39 населени места от 14 общини. От община Хасково са осигурили за призьорите златни, сребърни и бронзови медали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.05.2018 19:42 19:42

Видя ли се бе, смешник колко можеш! Да ти имам егото, стар самохвалко! Пет пари не струваш да не говорим за 2 700! Ей това ви е работата, нищо не можете да свършите! Никаква публика, само вие и журито! Как не се усещаш, че никой не те иска! Жалък човек си ти, с високо его!

Back to top button