Регион

Тракийското дружество подпомага църквата „Св. св. Константин и Елена“ в Одрин

Ден преди християнския празник Св. св. Константин и Елена потомци на тракийски бежанци от Хасково ще почетат българската църква в Одрин, наречена на двамата светци.

Там днес ще бъде отслужена литургия в прослава на равноапостолите. Пристигналите на традиционнния национален тракийски събор от различни краища на България ще поднесат цветя пред паметника на Антим I. Фолклорна програма ще изпълнят любителски формации от тракийски дружества.

Тази година се навършват 10 г. от освещаването на църквата, възстановена със средства от българската държава по стари снимки и архивни документи.

Хасковското Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ дари за пореден път материали за поддържането на храма и просторния му двор. Със закупените бои ще бъде освежен интериора и оградата на българската светиня.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button