Регион

Спипаха 35 000 кутии контрабандни цигари на границата през май

25 680 къса или 1284 кутии контрабандни цигари откриха митничарите при три последни проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При единия от случаите контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че не пренася стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че под леглото и във фабричните кухини на шофьорската кабина са укрити 695 кутии цигари от различни марки. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение в размер на 4170 лева.

Няколко часа преди това, при друга проверка на лек автомобил, с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват в личния багаж на шофьора 240 кутии цигари с надпис „Duty Free“ без акцизен бандерол. На шофьора – румънски гражданин е съставен акт за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки. Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани.

При друг случай митничарите откриват укрити цигари при проверка на товарен автомобил, с турска регистрация, пътуващ за Германия. При огледа се установява, че под двигателя са закрепени няколко черни найлонови чанти, пълни с 349 кутии цигари отново с надпис „Duty Free“ без акцизен бандерол.

От началото на месец май до момента митничарите на Капитан Андреево са задържали 35 000 кутии цигари без акцизен бандерол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button