Регион

Наградиха изявени ученици и учители в Свиленград

Община Свиленград връчи традиционните годишни награди за просвета „Ученик и Учител на годината“, съобщават от общината.

Ежегодно по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, общината организира тържествена церемония и коктейл в чест на просветните и културни дейци в общината като израз на уважение и признателност към техния труд.

Наградата „Учител на годината“ в категория „Училищно образование“ бе присъдена на Павлина Петкова – учител по английски език в ПГССИ „Христо Ботев“. В категорията „Предучилищно образование“ отличието получи Мария Русинова – учител в Детска градина „Слънце“.
Ученик на 2018 г. стана единайсетокласникът Радослав Христов от ПГССИ „Христо Ботев“, специалност „Селски туризъм“ с интензивно изучаване на английски език.

Награди

Годишните награди за просвета имат за цел да популяризират постиженията, таланта, професионализма и гражданския принос на номинираните учители и ученици. Всички те се удостояват с грамота и плакет, а призьорите – с грамота, плакет и парична награда. На церемонията присъстваха заслужили учители от учебните и детски заведения в общината, секретари и председатели на читалища, представители на общинска библиотека и Исторически музей-Свиленград. Наградите връчиха Цветелина Атанасова – председателстващ общинския съвет и Мария Костадинова – заместник-кмет. Заместник-кметът поздрави отличените учители и отбеляза голямата отговорност на тяхната работа и влиянието им върху младите хора чрез личния пример и отношение.

Община Свиленград присъди специална награда за дългогодишен принос в развитието на културата на Мария Чъкърък – ръководител на дейността на клона на читалище „Просвета- 1870“ в Одрин. Наградата й бе връчена от Костадинова на 20 май на празничен концерт в Одрин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button