Регион

9-годишната Мария поздрави дипломати от ЕС в Свиленград с „Аз съм българче“

Областният управител Станислав Дечев посрещна в Свиленград посланиците на държавите членки на ЕС, акредитирани в Турция, съобщават от областна администрация.

Гостуващата делегация бе водена от извънредния и пълномощен посланик на България в Турция Надежда Нейнски и Кристиян Бергер, ръководител на Делегацията на ЕС в Анкара. Домакинът на форума Станислав Дечев подчерта пред гостите, че Хасковска област е една от най-живописните, плодородни и бързо развиващите се области в България.

Дипломати

Мултикултурната програма започна с уникално изпълнение на 9-годишната Мария Зелиу от СУ „Д-р Петър Берон“ Свиленград. Тя поздрави гостите с емблематичното стихотворение „Аз съм българче“. Автентични български народни танци и обичаи, изпълнени от танцьори от Свиленград, Харманли и Любимец впечатлиха силно дипломатите от ЕС. За бъдещето си в обединена Европа говори 16-годишната Дияна Янакиева от СУ „Д-р Петър Берон“. Кулминация в концертната програма бяха двете акапелни изпълнения: първото на 7-годишната Виктория Тончева от Свиленград, която представи космическата песен „Излел е Делю хайдутин“ и второто: на уникалната Йълдъз Ибрахимова. Примата на джаз-музиката разчупи строгия протокол и предизвика дипломатите да пеят заедно с нея „Седнало е Джоре“.

Дипломати

В края на концерта Надежда Нейнски благодари на всички за уникалната програма и поздрави областния управител Станислав Дечев за събитието, чрез което показа предимствата и уникалните таланти на региона ни. Кристиян Бергер, ръководител на Делегацияна ЕС в Турция също благодари за топлото посрещане в България и сподели, че цени високо достиженията на Обединена Европа, защо той самият е израснал на няколко километра от желязната завеса.

Дипломати

Бергер удостои областния управител на Хасково с плакет на ЕС, а Дечев подари на дипломата акварел на хасковската художничка Татяна Форева.

Срещата на приятелството продължи с разходка по 500-годишния мост в Свиленград и разглеждане на винарна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.05.2018 15:54 15:54

Ташак. Лицемери гнусни. Използват любовта на българина към родината си за да лицемерничат и да правят пари. Като тая на снимката дето лицемерно се целува с обласният мюфтия.

Анонимен
Анонимен
28.05.2018 7:00 7:00

Развиваща се област?! Затова ли стотици Европейски здравни карти се издават на ден?Бягат младите от развиваща се област.Скоро ще останат само пенсионери и ТЕЛКаджии.Разбира се и държавни служители,но от къде ще им идват заплатите и помощите?

до двамата анонимници
до двамата анонимници
28.05.2018 10:19 10:19

айде анонимен и ти си взимай здравната карта и жълтата книжка и да те няма че такива отровни паяци като тебе само тровят въздуха. марш в чужбина да слугуваш като не искаш тука да работиш

Анонимен
Анонимен
28.05.2018 16:29 16:29

Ти требе си няква гербаджийска руспия. Идва и вашият край. Народа се събужда и вижда че сте измамници

Палача
Палача
28.05.2018 18:04 18:04

Продадахте България ваща майка безморална, скоро идва края ви

Back to top button