Хасково

Закопчаха телефонен измамник и четирима крадци на овце

Криминалисти от хасковското управление са задържали мъж, участвал в телефонни измами, съобщават от полицията.

Органите на реда са заловили 55-годишен мъж от областния град, успял да измами в рамките на седмица мъж и жена от града по схемата „съдействие на полицията“. След като ги въвел в заблуждение ги убедил да предадат парите и златните си накити. На 21 май 76-годишен мъж оставил на определено място на улица в града 3250 долара, 410 евро и 7000 лева, а жената на 65 г. му предала лично 6000 лв. и 10 грама бижута. Потърпевшата описала подробно измамника, което помогнало на полицаите за издирването му. Телефонният измамник вече е признал за деянията си.

Четирима харманлийци пък са били задържани за кражба. Вечерта на 25 май автопатрул от харманлийското управление е спрял за проверка лек автомобил Фолксваген, шофиран от 20-годишен младеж. В колата са пътували още трима млади мъже на възраст 25, 17 и 18 г. В багажното отделение на колата са открити две овце, за които лицата не дават обяснение откъде са. В хода на работата станало известно, че животните са откраднати от кошара в село Надежден, за което собственикът им подал сигнал.

Бързо производство е заведено срещу младеж, съхраняващ наркотик. На 25 май в 14:40 часа на улица „Емилиян Станев“ в Димитровград е извършена проверка на 19-годишно момче. В дрехите му е открита полиетиленова свивка с бяла бучка и бял прах, реагиращи на амфетамин при полеви наркотест. Дрогата е с тегло 5,20 грама, която е предадена с протокол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.05.2018 18:40 18:40

Крадците на овцете от кой етнос са ?

Back to top button