Любопитно

Ансамбъл „Китна Тракия“ на гала концерт в Средец

Ансамбълът за народни песни и танци „Китна Тракия“ с главен художествен ръководител Руско Русев участва в гала концерта на Националния събор за надпяване и надсвирване „Фолклорен венец Божура“ в Средец.

На сцената в красивата местност се изявиха призьорите на конкурса и гостуващи популярни изпълнители. Хасковските певци, танцьори и инструменталисти бяха специално поканени от кмета на община Средец инж. Иван Жабов.

Ансамбълът поднесе най-доброто от своя репертоар, включително най-новия танц „По хорище“, хореография на Иван Иванов. За отличното си представяне и приноса към съхраняване на музикално-песенната традиция на Странджанско-Тракийския край той получи грамота.

Съборът „Фолклорен венец Божура“ е организиран от община Средец и читалище „Пробуда 1897“. В 26-ото издание участваха над 100 състава и индивидуални изпълнители, най-малкият участник бе едва на 3 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button