Регион

Лабрадори се включват в борбата с контрабандата на цигари на Капитан Андреево

Две нови митнически кучета ще се включат в борбата с контрабандата на тютюневи изделия в помощ на митничарите, съобщават от Агенция „Митници“.

Лабрадорите Оби Уан и Принс застъпват на пост на Митнически пункт Капитан Андреево още това лято. Четириногите помощници, съответно на две и на една година, идват от Националния киноложки център в София.

Оби Уан и Принс вече са изпратени в школата за обучение на митнически кучета на Агенция „Митници“ в Балчик. Обучението с продължителност пет седмици е под формата на игра, в която митническите кучета се приучават да разпознават миризмата на тютюневи изделия. През първия етап обучението им е насочено към изграждане на екип – куче-водач. На втория етап се развиват уменията им да познават добре миризмата на тютюна. В условия, близки до реалните, те получават тестови задачи, при които трябва да намерят укритите контрабандни цигари и тютюн за пушене.

В момента в помощ на митничарите на Капитан Андреево в борбата с контрабандата на тютюневи изделия и наркотрафика, са лабрадорът Порша и кокер шпаньолът Ричи, с помощта на който вече беше хванат хероин за 12.5 млн. лв.

Кучета

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button