Любопитно

За втора година Харманли отбеляза Деня на Белоногата

За втора поредна година Харманли отбеляза Деня на Белоногата. Празникът, организиран от НЧ „Дружба 1870“ по идея на Клуб „Млад журналист“ има уникална сцена – Извора на Белоногата край Харманли.

В продължилия близо 2 часа празник се включиха много от самодейните колективи на читалището. Празникът започна с песента, станала емблема на мястото и дори на региона – „Рано ранила Гергана“ в изпълнение на ДВГ „Щастливци“, последвана от най-малките самодейци – Клуб за фолклорни танци при детска градина „Ален мак“ и завърши с грандиозен фолклорен букет от майсторско танцово изпълнение на три състава – детския и младежкия танцов състав към читалището и гостите от Фолклорната танцова група „Нашенци“ – Димитровград.

Стотици хора се стекоха да видят и чуят танцовите и певческите изпълнения на талантливите самодейци. Звуча гъдулката на Джоана Димова и гайдата на Христо Генев, а малките певици Йехая Желязкова и Мария Нанкова бяха възнаградени с бурни аплодисменти. Емоция донесе и песента на Благовеста Генчева, Виктория Господинова и Сезария Димитрова – „Забурило Яне“. В празника се включиха и Клуба по народни танци при ПГЕТ „Захари Стоянов“ и Фолклорна танцова формация „Тракийци“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button